Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová TASR
včera 18. septembra 2024 o 14:20
Čas čítania 0:29

Zmeny k horšiemu: Slováci zaplatia ešte oveľa viac na poplatkoch za finančné transakcie, vláda schválila extra zvýšenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda sa rozhodla opätovne navýšiť sadzbu dane pri finančných transakciách. Podnikatelia si po novom budú musieť priplatiť ešte o niečo viac.

Vláda predstavila balík konsolidačných opatrení, ktoré by mali zachrániť štátnu kasu. Súčasťou má byť aj kontroverzná daň z finančných transakcií, ktorá sa týka firiem, podnikateľov a živnostníkov.

Vláda sa však rozhodla pôvodné rozhodnutia pripomienkovať a preto navýšila sadzby dane. Pôvodný návrh sadzby dane z finančných transakcií bol na úrovni 0,35 %, po novom bude 0,40 %. Maximálny limit tejto dane sa tiež zvýši, a to z 30 eur na 40 eur. Zvýši sa aj zdanenie výberov v hotovosti, a to z 0,7 % na 0,8 %.

Peniaze chce štát získať aj rozšírením okruhu firiem, ktoré budú zdanené vyššou 22 % daňou z príjmu právnických osôb. Pôvodne sa mala vzťahovať na podniky, ktoré majú zdaniteľný príjem nad 5 miliónov eur, po novom to bude už od jedného milióna eur.

18. septembra 2024 o 12:19 Čas čítania 0:22 Slovenskí dôchodcovia dostanú menej peňazí. Vláda zavedie veľké zmeny vo výpočtoch Slovenskí dôchodcovia dostanú menej peňazí. Vláda zavedie veľké zmeny vo výpočtoch
Domov
Zdieľať
Diskusia