Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
včera 18. septembra 2024 o 12:19
Čas čítania 0:22

Slovenskí dôchodcovia dostanú menej peňazí. Vláda zavedie veľké zmeny vo výpočtoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrazný škrt nastane aj vo výške rodičovského dôchodku.

Konsolidačný balíček na záchranu verejných financií so sebou priniesol množstvo zmien. Po zmene sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) prišli na rad aj rodičovské dôchodky. Novinka má ušetriť zo štátnej kasy 287 miliónov eur, informuje portál finsider.sk.

Pôvodne sa rodičovský dôchodok vypočítal na základe platu pracujúcich detí. Vláda však zaviedla nové pravidlo, podľa ktorého môžu pracujúce deti poslať svojim rodičom 2 % z dane. Výška dôchodku tak bude nižšia. Senior tak v budúcom roku dostane od jedného dieťaťa približne 309 eur. 

Zároveň stále platí, že občania si budú môcť vybrať, či pošlú 2 % neziskovej organizácii alebo rodičom. 

18. septembra 2024 o 7:58 Čas čítania 1:54 ZOZNAM: Za tieto potraviny zaplatíš po novom menej pre znižovanie daní. Pozri si kompletný prehľad ZOZNAM: Za tieto potraviny zaplatíš po novom menej pre znižovanie daní. Pozri si kompletný prehľad
Domov
Zdieľať
Diskusia