Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 19. septembra 2024 o 8:30
Čas čítania 0:30

Zákaz fajčenia vo verejných priestoroch môže byť realitou, EÚ chystá novú smernicu. Zverejnili nové detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Európska komisia chce štátom odporučiť, aby zakázali fajčenie vo verejných priestoroch.

  • Európska komisia chce údajne zakázať fajčenie aj vo verejných priestoroch. Medzi tie patria terasy reštaurácií a barov, autobusové zastávky aj parky či zoologické záhrady, informuje portál Euronews.
  • Smernice nie sú právne záväzné, ale členským štátom poskytujú možnosť rámec dodržiavať.
  • Okrem klasických cigariet chce EK zakázať aj fajčenie zahrievaných či elektronických cigariet bez ohľadu na to, či obsahujú nikotín. 

Citát: „Úroveň pokrytia pravidiel pre prostredie bez dymu sa značne líši v závislosti od typu prostredia bez dymu a všeobecná úroveň pokrytia vonkajších priestorov pre prostredie bez dymu je nízka,“ uviedla Komisia. 

Širší kontext: Podľa novej smernice tak bude zakázané fajčenie na terasách, strechách či balkónoch barov. Na zastávkach, letiskách, vo vonkajších priestoroch nemocníc, domovov dôchodcov. Fajčiari by sa nevyhli zákazu ani v rekreačných oblastiach, v ktorých sú prítomné deti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia