Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
dnes 19. septembra 2024 o 15:51
Čas čítania 0:28

Muž z Česka našiel pri hľadaní jeleních parohov poklad plný strieborných mincí. Za nález dostane štedrú odmenu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž dostane za nález 111-tisíc českých korún (približne 4428 eur).

  • Muž z Česka našiel minulý rok pri hľadaní jeleních paroží tri keramické nádoby plné strieborných mincí, informuje Kraj Vysočina.
  • Takmer 700 mincí váži skoro 7 kilogramov. Ich hodnota je viac ako 100 tisíc českých korún. Muž od Kraja Vysočina dostane odmenu 111-tisíc českých korún (približne 4428 eur).
  • Poklad našiel v lese na pomedzí Ždiarska a Brna.

Citát: „Celková hodnota nájdených mincí dosahovala v čase, kedy sa nimi platilo, cenu niekoľkých rozsiahlych nehnuteľností,“ hovorí guvernér Vítězslav Schrek.

Širší kontext: Mince sa aktuálne nachádzajú v depozite Múzea Vysočiny Jihlava. Strieborné mince boli vyrazené v mincovniach v Anglicku, Švajčiarsku, Rige, Taliansku, Holandsku a Česku. Podľa guvernéra ide o jedny z najhodnotnejších nálezov.  

Prečítaj si aj tieto články:

16. septembra 2024 o 16:13 Čas čítania 1:05 Český youtuber Aik Murczechy zverejnil znepokojujúce video. Fanúšikovia sa obávajú, že si pre Johanku siahne na život Český youtuber Aik Murczechy zverejnil znepokojujúce video. Fanúšikovia sa obávajú, že si pre Johanku siahne na život
7. septembra 2024 o 17:05 Čas čítania 1:02 Polícia pátra po mužovi, ktorý v Prahe obťažoval maloleté dievčatá. Jednu z nich sa pokúsil odviesť Polícia pátra po mužovi, ktorý v Prahe obťažoval maloleté dievčatá. Jednu z nich sa pokúsil odviesť
6. septembra 2024 o 17:11 Čas čítania 0:43 V Česku zomrelo na čierny kašeľ len trojmesačné dieťa. Situácia na Slovensku sa podľa pediatričky zhoršuje V Česku zomrelo na čierny kašeľ len trojmesačné dieťa. Situácia na Slovensku sa podľa pediatričky zhoršuje
POKLAD, STRIEBORNÉ MINCE
Zdroj: Facebook / Kraj Vysočina
Domov
Zdieľať
Diskusia