Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 21. septembra 2024 o 8:28
Čas čítania 0:35

Podvodníci sa vydávajú za bratislavskú zoo a od ľudí pýtajú peniaze. „Totálny hyenizmus,“ okomentovala to polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia upozornila na podvodnú stránku, ktorá sa vydáva za bratislavskú zoo.

Polícia upozornila na podvodníkov vydávajúcich sa na sociálnej sieti za bratislavskú zoo. Okomentovala to slovami „totálny hyenizmus“. Stránka vyzýva ľudí na komentovanie a zdieľanie príspevkov s podvodnými súťažami o vstupy zadarmo. Následne od nich žiada peniaze. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Stránka výhercov komentujúcich príspevky s podvodnou súťažou kontaktuje cez súkromnú správu. V nej vám podvodníci zašlú odkaz, kde máte výhru potvrdiť a vyplatiť poštovné, aby vám mohli byť vstupenky doručené. Zároveň na vás tlačia, aby ste výhru potvrdili čím skôr, pretože odkaz je platný len na obmedzený čas,“ priblížila polícia s tým, že po vyplnení odkazu ľudia prídu o peniaze.

V prípade poskytnutia údajov od karty odporúča ihneď kontaktovať banku a ísť na políciu. Upozornila ľudí, aby na takéto podvodné súťaže nikdy nereagovali, nekomentovali ich ani nezdieľali. „Podvodníci sa spoliehajú na to, že aj vďaka komentárom a zdieľaniam oslovia čo najväčší počet potenciálnych obetí,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia