Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 23. septembra 2024 o 11:30
Čas čítania 0:27

Rakúski tínedžeri si zločiny dohadovali cez WhatsApp. Otec 14-ročného chlapca im dal zbrane a kukly

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V prípade je obvinený 36-ročný muž, ktorý tínedžerov navádzal k zločinom.

Vo štvrtok sa pred viedenský oblastný súd postavil 34-ročný Rakúšan obvinený z toho, že naviedol svojho 14-ročného syna a jeho 16-ročného kamaráta na sériu ozbrojených lúpeží. TASR informuje na základe správy rakúskeho denníka theinternational.at.

Muž je okrem navádzania na lúpeže obvinený aj z toho, že tínedžerom poskytol zbrane, muníciu, kukly, navyše šoféroval aj únikové vozidlo. Dôvodom jeho konania bola údajne jeho zlá finančná situácia.

Obžaloba obviňuje tínedžerov z toho, že od 18. marca do 19. apríla tohto roku prepadli päť trafík a dve čerpacie stanice. Dátumy lúpeží si trojica údajne dohadovala videohovormi v aplikácii WhatsApp.

Rakúšan okrem výzbroje mladíkom poskytol aj niekoľko rád, napríklad aby sledovali ruky zamestnancov, aby nestlačili poplašné tlačidlo.

15. septembra 2024 o 9:30 Čas čítania 4:54 Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval Vo Francúzsku súdia muža, ktorý cudzincom dával znásilňovať svoju 71-ročnú manželku. Všetko si filmoval
16. augusta 2024 o 12:30 Čas čítania 6:16 Film Miki verzus realita: Naozaj Černák priviazal jedného muža lanom k autu a ťahal ho po parkovisku? Film Miki verzus realita: Naozaj Černák priviazal jedného muža lanom k autu a ťahal ho po parkovisku?
25. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 11:02 Sériový vrah škrtil v Bratislave mladé dievčatá: na miesta činu, kde vraždil Jozef Slovák, sme sa vybrali s bývalým vyšetrovateľom Sériový vrah škrtil v Bratislave mladé dievčatá: na miesta činu, kde vraždil Jozef Slovák, sme sa vybrali s bývalým vyšetrovateľom
Domov
Zdieľať
Diskusia