Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 24. septembra 2024 o 14:30
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: V Dubnici nad Váhom v areáli Závodov ťažkého strojárstva vypukol požiar. Údajne tam horí kyselina (+ video)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obyvatelia mesta by nemali vetrať.

V priemyselnom areáli Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS) v Dubnici nad Váhom vypukol v utorok požiar. Mesto o tom informovalo na sociálnej sieti.

Podľa informácií mesta v priestoroch spoločnosti Ribe Slovakia horí kyselina. „Prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali na otvorenom priestranstve a nevetrali,“ vyzvalo mesto občanov.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, krátko po 12.30 h ohlásili požiar vo výrobnej hale v Dubnici nad Váhom. Išlo o požiar nádrže s kyselinou chlorovodíkovou.

„Budova má rozmery približne 150 x 30 metrov, požiar vznikol vo výrobnej hale, následne sa rozšíril aj na administratívne priestory nad výrobnou halou a následne aj na strechu,“ doplnil Petrík.

Na mieste zasahuje 25 profesionálnych hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Považskej Bystrice, na monitoring vyslali aj hasičov zo záchrannej brigády. Na mieste je takisto kontrolné chemické laboratórium monitorujúce kvalitu ovzdušia, priestor z výšky monitorujú hasiči aj dronom. Sú tam aj cisterny, ekologické vozidlo, sanitka. Takisto 20 dobrovoľných hasičov z Trenčianskej Teplej, Ilavy a z Bolešova.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

„V čase udalosti bolo v budove 33 zamestnancov, všetci budovu opustili ešte pred príchodom hasičov, podľa informácií o 14.00 h nikto neutrpel zranenie,“ uviedol hovorca.

Domov
Zdieľať
Diskusia