Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 27. septembra 2024 o 18:33
Čas čítania 0:34

Inšpekcia sťahuje z celého Slovenska nebezpečnú detskú postieľku. Deťom hrozí otras mozgu či zaškrtenie (+ foto)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrobok je nebezpečný a dôvodom je potenciálne riziko poranení.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla z trhu nebezpečný výrobok Detská postieľka DREWEX®, model: Žirafa, Batch Num: 05-12-2022 A. Dôvodom je potenciálne riziko ohrozenia zdravia, informuje SOI na webe.

„Z dôvodu nedostatočného konštrukčného vyhotovenia detskej postieľky môže dôjsť k pádu dieťaťa z postieľky a následným fraktúram či otrasu mozgu, ku kožným laceráciám v dôsledku ostrých hrán, zaseknutiu hlavy či končatín v dôsledku veľkých medzier medzi bočnicami, či zaškrteniu dieťaťa pri zachytení oblečenia na vnútorných častiach postieľky,“ varuje pred nebezpečenstvom používania SOI.

Inšpekcia výrobok stiahla z trhu a upozornila predajcu, aby zabránil opätovnému predaju výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ upozorňuje.

soisoi
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia