Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 30. septembra 2024 o 14:14
Čas čítania 0:37

NAJNOVŠÍ PRIESKUM: PS sa doťahuje na Smer-SD. Dankova SNS by opäť pohorela (+graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prieskum realizovali formou osobných rozhovorov na vzorke 1 017 respondentov starších ako 18 rokov od 17. do 26. septembra.

  • Voľby do Národnej rady (NR) SR by v septembri vyhrala strana Smer-SD so ziskom 23,3 percenta hlasov.
  • Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 22,1 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 12,8 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus.
  • Do parlamentu by sa dostali aj Republika (7,9 percenta), KDH (šesť percent), SaS (5,6 percenta), Maďarská aliancia (5,2 percenta) a Demokrati (5 percent).

Širší kontext: Pred bránami NR SR by zostali SNS (4,7 percenta), koalícia hnutia Slovensko, Kresťanskej únie a Za ľudí (4,1 percenta) a hnutie Sme rodina (3,2 percenta). Zisk ostatných strán a hnutí by skončil pod jedným percentom.


Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 40 kresiel, PS by malo 38. Hlas-SD by v parlamente získal 22 poslancov. S 13 poslancami by v NR SR bola Republika, KDH a SaS by získali 10 kresiel. Maďarská aliancia by mala podľa prieskumu 9 poslancov a Demokrati 8.

Domov
Zdieľať
Diskusia