Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
dnes 15. októbra 2024 o 13:40
Čas čítania 0:43

ZSSK plánuje zrušiť expresné vlaky InterCity. Železnice chcú posilniť expresy Tatran

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozdiel medzi vlakmi InterCity a Tatran je najmä v rýchlosti.

  • Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje zrušiť expresné vlaky InterCity. Železnice plánujú posilniť šesťstovkové expresy Tatran.
  • Tatran by tak po novom jazdil každú hodinu a nie každé dve ako doteraz, informuje Denník E.
  • Rozdiel medzi vlakmi je najmä v rýchlosti. IC prejdú trasu z Bratislavy do Košíc za 4 hodiny 45 minút a Tatran za 5 hodín 26 minút.

Citát:„Naším cieľom je zvýšiť počet vlakov nielen na trase Bratislava – Žilina – Košice, aby sme cestujúcim ponúkli viac spojov a väčšiu flexibilitu pri plánovaní ciest. Zvýšenie počtu vlakov prinesie úpravu časov našich spojov, aby sme zabezpečili efektívne zaradenie nových liniek, pričom pohodlie a kvalita cestovania zostanú zachované,“ uviedol pre denník hovorca firmy Dominik Drevický.

Širší kontext: V oblasti dopravy sa budú podľa ministra Jozefa Ráža diať viaceré zmeny. Ministerstvo oznámilo, že plánuje vybudovať novú železničnú stanicu v Stupave, no nejde o presťahovanie hlavnej stanice Bratislava.


Nová stanica Bratislava-Západ má slúžiť ako logistický uzol pre vysokorýchlostné vlaky, a nie ako hlavná stanica pre cestujúcich. Hlavná stanica v Bratislave zostane na svojom mieste, no čaká ju modernizácia.

Prečítaj si aj tieto články:

13. októbra 2024 o 8:30 Čas čítania 0:26 VIDEO: Český vodič kľučkoval z jednej strany na druhú. V krvi mal 6 promile alkoholu, od začiatku roka ho takto chytili už 4-krát VIDEO: Český vodič kľučkoval z jednej strany na druhú. V krvi mal 6 promile alkoholu, od začiatku roka ho takto chytili už 4-krát
14. októbra 2024 o 8:00 Čas čítania 1:13 Bratislava sa môže tešiť na modernizáciu hlavnej vlakovej stanice. Ministerstvo priblížilo detaily Bratislava sa môže tešiť na modernizáciu hlavnej vlakovej stanice. Ministerstvo priblížilo detaily
9. októbra 2024 o 19:36 Čas čítania 0:00 Boltom môžeš po novom odoslať balík. Lákajú na rýchlosť prepravy a nízke ceny Boltom môžeš po novom odoslať balík. Lákajú na rýchlosť prepravy a nízke ceny
VLAK ZSSK INTERCITY
Zdroj: TASR / Michal Svítok
Späť
Zdieľať
Diskusia