Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 18. októbra 2024 o 18:50
Čas čítania 0:34

82-ročná dôchodkyňa odovzdala v igelitke tisíce eur a šperky. Podvodník jej nahovoril, že jej to inak ukradne mafia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník v okrese Košice-okolie okradol dôchodkyňu o tisíce eur.

  • O niekoľko tisíc eur prišla 82-ročná žena, ktorú telefonicky kontaktoval podvodník, vydávajúci sa za policajta. Po páchateľovi pátrajú.
  • Podvodník žene nahovoril, že príde mafia a vezme jej našetrené úspory.
  • Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

Citát:„Pod psychickým nátlakom ju donútil, aby všetky peniaze a cennosti, čo má doma, vložila do igelitky a položila ju na smetnú nádobu pred domom. Starenka postupovala podľa pokynov neznámeho muža, vložila do tašky svoje úspory a tašku s peniazmi nechala na dohodnutom mieste,“ spresnila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Širší kontext: Polícia apeluje na seniorov, aby boli pri komunikácii s cudzími osobami opatrní, obozretní voči neznámym ľuďom, ktorí by ich mohli telefonicky alebo osobne kontaktovať a žiadať o peniaze a cennosti či ponúkať pomoc.

Prečítaj si aj tieto články:

18. októbra 2024 o 13:10 Čas čítania 0:27 Podvodníci ponúkajú Košičanom dopravu za pár drobných. Dopravný podnik upozorňuje na falošnú stránku Podvodníci ponúkajú Košičanom dopravu za pár drobných. Dopravný podnik upozorňuje na falošnú stránku
16. októbra 2024 o 15:50 Čas čítania 1:04 Výskumníci odhalili nové podvodné praktiky na Booking a Airbnb. Využívajú sofistikovanú stratégiu, je ťažké ju odhaliť Výskumníci odhalili nové podvodné praktiky na Booking a Airbnb. Využívajú sofistikovanú stratégiu, je ťažké ju odhaliť
11. októbra 2024 o 20:02 Čas čítania 0:42 Polícia pripravuje novú akciu zameranú na dôchodcov. Chce ich chrániť proti rozšíreným podvodom Polícia pripravuje novú akciu zameranú na dôchodcov. Chce ich chrániť proti rozšíreným podvodom
Domov
Zdieľať
Diskusia