Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
včera 11. októbra 2024 o 20:02
Čas čítania 0:42

Polícia pripravuje novú akciu zameranú na dôchodcov. Chce ich chrániť proti rozšíreným podvodom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajný zbor pre podvody na senioroch spúšťa so Slovenskou poštou preventívny program.

  • Policajný zbor v spolupráci so Slovenskou poštou spúšťa pre podvody na senioroch preventívny program „Seniori, zbystrite pozornosť“.
  • Policajní preventisti budú v sprievode poštového doručovateľa oslovovať starších občanov.
  •  Za minulý rok evidujú 186 podvodných konaní páchaných na osobách vyššieho veku, pri ktorých boli seniori pripravení celkovo o finančnú hotovosť vo výške 2 255 000 eur.

Citát: „Policajní preventisti za prítomnosti poštovných doručovateľov, ktorí sú seniorom dôverne známi, upozorňujú osobne seniorov na obozretnosť pri vydávaní finančnej hotovosti neznámym osobám,“ priblížil riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia PZ Stanislav Hromádka.

Širší kontext:  Hromádka v tejto súvislosti poukázal na najčastejší spôsob podvodného konania, keď páchateľ zavolá seniorovi a pod stresom mu oznámi, že jeho príbuzný bol účastníkom dopravnej nehody, a žiada, aby do určitého času doniesol určitú finančnú hotovosť na dohodnuté miesto alebo dohodnutej osobe.

Ďalším prípadom, s ktorým sa polícia stretáva, je podľa Hromádku takzvaný policajt, keď podvodník zavolá policajtovi, že je obeťou trestného činu a stal sa obeťou podvodu a je potrebné, aby čo najrýchlejšie všetku hotovosť a šperky doniesol na dohodnuté miesto.

Prečítaj si aj tieto články: 

10. októbra 2024 o 10:16 Čas čítania 0:25 Polícia varuje pred novým podvodom. Páchatelia sa podlo zamerali na rodičov Polícia varuje pred novým podvodom. Páchatelia sa podlo zamerali na rodičov
8. októbra 2024 o 15:40 Čas čítania 0:36 Podvodníci sa opäť vydávajú za policajtov. V telefonátoch žiadajú od ľudí citlivé údaje, polícia zverejnila odporúčania Podvodníci sa opäť vydávajú za policajtov. V telefonátoch žiadajú od ľudí citlivé údaje, polícia zverejnila odporúčania
8. septembra 2024 o 8:41 Čas čítania 0:33 Polícia upozorňuje na nové taktiky podvodníkov. Lákajú peniaze týmto spôsobom Polícia upozorňuje na nové taktiky podvodníkov. Lákajú peniaze týmto spôsobom
Domov
Zdieľať
Diskusia