Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Horňáková TASR
dnes 22. októbra 2024 o 13:31
Čas čítania 0:39

Pedagóg z Bratislavy pôjde do väzenia. Za postrelenie študentky dostal nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Študentka po incidente ochrnula.

Krajský súd v Bratislave dnes uložil bývalému pedagógovi Akadémie Policajného zboru, Vladimírovi Šeparnevovi, nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok za postrelenie študentky Michaely Hozákovej. Trest si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd mu tiež zakázal na päť rokov vykonávať pedagogickú a inú činnosť súvisiacu so zbraňami. Rozhodnutie je právoplatné.

Pôvodne Mestský súd Bratislava I vo februári udelil Šeparnevovi trojročný podmienečný trest s odkladom na štyri roky a zákaz činností spojených s držbou zbraní. Obžalovaný priznal vinu a mal poškodenú odškodniť sumou 48-tisíc eur. Prokurátor sa však odvolal, žiadajúc nepodmienečný trest, zatiaľ čo Šeparnev sa odvolal proti výške náhrady škody.

Incident sa stal 1. marca minulého roka na cvičnom polygóne akadémie. Šeparnev porušil predpisy a vystrelil na 20-ročnú kadetku, čo viedlo k ťažkému zraneniu miechy a jej ochrnutiu dolnej polovice tela. Po udalosti vyjadril ľútosť a dúfal, že prípad bude varovaním pre jeho kolegov. V dôsledku incidentu odstúpila z funkcie vtedajšia rektorka akadémie Lucia Kurilovská, ktorá teraz pôsobí ako štátna tajomníčka rezortu vnútra.

7. marca 2023 o 7:31 Čas čítania 0:25 Policajná akadémia oznámila, aké dôsledky vyvodí voči inštruktorovi, ktorý postrelil kadetku. Ako pedagóg dostal „padáka“ Policajná akadémia oznámila, aké dôsledky vyvodí voči inštruktorovi, ktorý postrelil kadetku. Ako pedagóg dostal „padáka“
Domov
Zdieľať
Diskusia