Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová SITA
dnes 22. októbra 2024 o 11:36
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: Kotlár sa vyhráža odchodom. Pokiaľ vláda neprijme uznesenie o pandémii, odídem zo svojho postu, vyhlásil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na tlačovke uviedol, že v správe zadefinoval hrozby.

Ak vláda neprijme uznesenie, ktoré vypracoval splnomocnenec vlády pre prevereniu procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár, je pripravený vzdať sa svojej funkcie. Dokument je podľa neho napísaný správne, neznesie žiadne kompromisy a kabinet by ho mal schváliť. „Pokiaľ sa tak nestane, nie je v mojej moci naďalej pokračovať ako splnomocnenec a budem pokračovať v téme ako poslanec,“ vyhlásil s tým, že strana SNS stojí plne za ním.

Uznesenie je podľa neho predložené na vláde už dva týždne. Okrem iného je jeho súčasťou aj návrh na odmietnutie medzinárodných zdravotných predpisov či návrh na zabezpečenie toho, aby Slovensko neschválilo globálnu pandemickú dohodu. Kotlár tvrdí, že zadefinoval viaceré podozrenia. Podľa neho sa pritom všetko, čo je zaznamenané, dá skontrolovať aj neskôr. „To, čo dnes predstavuje hrozbu, je strata suverenitu štátu cez centralizáciu zo strany WHO,“ zhodnotil.

Splnomocnenec sa vyjadril aj k vyšetrovaciemu tímu, ktorého založenie ohlásil minister vnútra Matúš Šutaj - Eštok. Podľa neho nemá žiadny dôvod byť súčasťou tohto tímu, ak ho on sám nebude viesť. Nemá dôveru voči rezortu vnútra a ani voči rezortu zdravotníctva. Podstatné je podľa Kotlára nie preverovanie finančných tokov ale ohrozenie ľudského života a suverenity. „Čo ma znepokojuje, je snaha súčasnej vlády odvrátiť z nepochopiteľných dôvodov pozornosť od faktov, ktoré sa týkajú poškodenia zdravia,“ uzavrel.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia