Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová SITA
dnes 22. októbra 2024 o 17:14
Čas čítania 1:20

Konateľ firmy, ktorá bude rekonštruovať úrad vlády, podnikal s biznis partnerom Ficovho brata. Úpravy budú stáť 5 miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť Stanter vyhrala vďaka najnižšej ponúknutej cene.

  • Konateľ firmy Stanter, ktorá získala zákazku na rekonštrukciu Úradu vlády SR, údajne podnikal nielen s oligarchom blízkym Smeru-SD Norbertom Bödörom, ale aj s biznis partnerom premiérovho brata Ladislava Fica. Upozornila na to Nadácia Zastavme korupciu.
  • Firma Stanter má zrekonštruovať úrad vlády za 5 miliónov eur.
  • Keď nadácia na rekonštrukciu úradu vlády upozornila článkom, čakala ju návšteva šéfa úradu vlády Juraja Gedru aj s europoslancom za Smer-SD Erikom Kaliňákom, ktorý si slovný konflikt Gedru s autorkou článku natáčal na video.

Citát: „Šéf úradu vlády zavádzal, keď zákazku obhajoval havarijným stavom kanalizácie. Z celkovej sumy 5 miliónov eur ide na opravu potrubia a následnú úpravu povrchov len niečo vyše 400-tisíc eur. Zvyšok ide na skrášlenie záhrady, či zvýšenie bezpečnosti. Úrad nakupuje napríklad aj nové jazierko, ozdobnú sochu sv. Juraja či okrasný altánok,“ poukázala nadácia na výdavky úradu vlády v čase konsolidácie verejných financií. 

Spoločnosť Stanter vyhrala vďaka najnižšej ponúknutej cene. „Dokonca o 30-percentnej nižšej, než úrad očakával. To môže byť problém. Podľa konkurentov je cena nereálna a celý nákup sa nakoniec môže predražiť cez neskôr uzavreté dodatky ku zmluve,“ upozorňuje Nadácia Zastavme korupciu.

22. októbra 2024 o 17:37 Čas čítania 3:27 Na úrade vlády za milióny opravia potrubie, postavia novú bránu a obnovia záhradu. Chcú opraviť aj ďalšiu budovu Na úrade vlády za milióny opravia potrubie, postavia novú bránu a obnovia záhradu. Chcú opraviť aj ďalšiu budovu

Širší kontext: Úrad vlády na nové informácie zo strany Nadácie Zastavme korupciu reagoval vyhlásením, v ktorom uviedol, že správanie nadácie už napĺňa znaky lobizmu.

Úrad vlády uviedol, že článok nadácie je bez uvedenia nových skutočností, ktoré by akýmkoľvek spôsobom spochybnili zákonnosť, transparentnosť a objektívnosť verejného obstarávania. Uviedli, že na to, aby nadácia napísala hanlivý článok na prácu Úradu vlády SR, nepotrebuje akékoľvek zlyhanie alebo pochybenia.

Podľa ich slov nadácii na hanlivý článok stačí, ak víťazná spoločnosť v elektronickej súťaži, ktorá splnila všetky zákonné podmienky a dala najnižšiu ponuku, nie je podľa ich predstáv. Na záver dodali, že nadácia sa správa ako lobistická organizácia a svojimi článkami sa snaží vplývať na výber víťazov verejných súťaží.

Úrad vlády SR sa zásadným spôsobom ohradzuje voči zavádzajúcim tvrdeniam nadácie, ktoré majú za jediný cieľ navodiť dojem, že na Úrade sa deje niečo nekalé, a to bez uvedenia jediného pochybenia.

Prečítaj si aj tieto články:

21. októbra 2024 o 17:06 Čas čítania 1:17 AKTUÁLNE: Ministerstvo vnútra SR uznalo, že Andrej Babiš bol neoprávnene evidovaný ako agent ŠtB AKTUÁLNE: Ministerstvo vnútra SR uznalo, že Andrej Babiš bol neoprávnene evidovaný ako agent ŠtB
21. októbra 2024 o 14:20 Čas čítania 1:24 Štát zakladá vyšetrovací tím, ktorý by mal prešetriť reakciu bývalej vlády na pandémiu COVID-19 Štát zakladá vyšetrovací tím, ktorý by mal prešetriť reakciu bývalej vlády na pandémiu COVID-19
20. októbra 2024 o 16:08 Čas čítania 0:47 Danko tvrdí, že je stále v konflikte s Erikom Tomášom. Vraj stál pred rozhodnutím, či má padnúť vláda Danko tvrdí, že je stále v konflikte s Erikom Tomášom. Vraj stál pred rozhodnutím, či má padnúť vláda
Juraj Gedra
Zdroj: Facebook/Nadácia Zastavme korupciu
Domov
Zdieľať
Diskusia