Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 4. októbra 2024 o 17:01
Čas čítania 0:46

Na východe Slovenska vyrastie svetovo najväčší závod svojho druhu. Vzniknú stovky pracovných miest

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Spoločnosť očakáva prvé produkty už v roku 2026.

  • Spoločnosť Dejong, ktorá vyrába zásobníky na teplo, začala v CTPark Prešov Sever vo štvrtok s výstavbou závodu.
  • Po jeho dokončení plánuje vytvoriť stovky pracovných miest, pričom prvé nábory už prebiehajú a budú pokračovať v nasledujúcich mesiacoch. Spoločnosť pôsobí ako samostatná obchodná jednotka v rámci Rheem Global Water.
  • Výkonný riaditeľ Rheem Europe Arno La Haye uviedol, že táto investícia je kľúčová pre rastovú stratégiu spoločnosti Rheem v Európe.

Citát: „Dejong si vybral východné Slovensko pre kvalifikovanú a viacjazyčnú pracovnú silu, skúsených staviteľov, rozvinutú železničnú a cestnú infraštruktúru a silnú podporu zo strany vlády. Do tohto regiónu sme už výrazne investovali a budeme pokračovať v investíciách v priebehu výstavby našej prevádzky,“ povedal riaditeľ závodu Dejong Slovakia Lee Fletcher.

Širší kontext: Dejong si prenajal 33 068 štvorcových metrov na dlhodobý prenájom od skupiny CTP. Nový výrobný závod s 29 805 štvorcovými metrami výrobnej plochy a 3263 štvorcovými metrami kancelárskej plochy bude podľa spoločnosti strategickým centrom na uspokojenie rastúceho dopytu po zásobníkoch teplej vody po celej Európe.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

V rámci viacfázovej expanzie Dejong sa podľa spoločnosti očakávajú prvé produkty už v roku 2026. Od akvizície spoločnosťou Rheem v roku 2022 spoločnosť Dejong zdvojnásobila svoju výrobnú kapacitu a investovala do dlhodobého rastu.

Dejong Slovakia.
Dejong Slovakia. Zdroj: Facebook (Prešovský samosprávny kraj)
Domov
Zdieľať
Diskusia