Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
25. januára 2023, 13:52
Čas čítania 0:48

Na Slovensku už kúpiš novú vegánsku tresku od známej značky. Dostupná je od začiatku týždňa za zaujímavú cenu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po rôznych šalátoch začala Ryba Žilina vyrábať už aj rastlinnú tresku.

Vegánske alternatívy obľúbených produktov sú čoraz populárnejšie, a tak slovenská firma Ryba Žilina najnovšie predstavila vegánsku tresku. Už od začiatku tohto týždňa nájdeš nový produkt s názvom Vegan Exklusiv v predajniach obchodného reťazca Lidl.

Vegánska treska je momentálne v ponuke za 0,99 eura, pričom hlavnou ingredienciou rastlinnej verzie je sójová drvina okara, ktorá nahradila zložku rýb. Klasická Treska od firmy Ryba Žilina s obsahom rýb 35 percent dnes stojí 0,89 eura, Treska Exklusiv s obsahom rýb 45 percent sa v slovenských obchodoch momentálne predáva za 1,19 eura. 

Táto spoločnosť začala ponúkať vegánske verzie svojich lahôdkových a rybích šalátov už koncom roka 2021, no svoj čisto rastlinný sortiment naďalej rozširuje. Až doteraz však nepredávala rastlinnú verziu obľúbenej tresky. 

Konečne rastlinná treska, tešia sa vegáni

Na uvedenie rastlinnej tresky do predaja upozornila na Facebooku aj iniciatíva Jem pre Zem, ktorá robí dlhodobo osvetu o udržateľných spôsoboch stravovania. 

„Treska v majonéze je obľúbenou pochúťkou mnohých Slovákov a Sloveniek. Konečne si ju teraz môžu dopriať aj v rastlinnej verzii, bez výčitiek voči planéte!“ píše iniciatíva v príspevku. Tento status medzitým prezdieľal aj samotný Lidl, ktorý zákazníkov láka na novinku vo svojom sortimente.

Anketa:
Vyskúšaš novú rastlinnú verziu tresky?
Áno
Nie
Áno
65 %
235 Hlasov
Nie
35 %
126 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia