Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. apríla 2023 o 8:20
Čas čítania 0:53

Známy francúzsky herec má obrovský problém. Už 13 žien ho obvinilo zo sexuálneho násilia, obchytkával vraj aj neplnoleté dievča

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Herca už pritom vyšetrujú pre údajné znásilnenie nemenovanej herečky v roku 2018.

Francúzskeho herca Gérarda Depardieua obvinilo 13 žien zo sexuálneho napadnutia alebo obťažovania.


Tieto ženy tvrdia, že Depardieu ich obchytkával, dával im ruku do spodnej bielizne a mal obscénne poznámky. Údajne sa to stalo v priebehu uplynulých dvoch desaťročí na miestach, kde sa nakrúcali filmy alebo televízne seriály, ako aj na verejných miestach.


Právnik 74-ročného Depardieua uviedol, že formálne odmieta všetky obvinenia, ktoré môžu spadať pod trestné právo. Obvinenia prichádzajú dva roky po začatí trestného stíhania za znásilnenie, ktoré herec popiera.

Ženám vraj strkal ruku pod šaty

Pre francúzsku webovú stránku Mediapart jedna z komparzistiek uviedla, že Depardieu jej strčil ruku pod šaty a pokúsil sa vkĺznuť k nohavičkám. Keď mu ruku odstrčila, začal byť agresívny a pokúsil sa o to znova.


Ďalšia opísala, že herec ju chytil za pás a ruku jej položil na zadok. Iná žena povedala, že sa jej počas davovej scény pokúsil položiť ruku na genitálie. Pri ďalšej príležitosti ju herec v sprievode muža, ktorého predstavil ako producenta, údajne chytil zozadu a ohmatával jej boky, brucho a prsia.


Mnohé z týchto žien pre Mediapart uviedli, ako ich šokovalo, že neboli prijaté žiadne opatrenia a jeho správanie bolo tolerované alebo dokonca prijímané so smiechom. „Dospelí nechali herca, aby mi pred všetkými hladil prsia,“ povedala jedna z herečiek, ktorá mala v tom čase 17 rokov. Parížska prokuratúra uviedla, že dosiaľ nedostala žiadnu novú sťažnosť.

Francúzsky herec Gérard Depardieu vo filme Vojna policajtov.
Francúzsky herec Gérard Depardieu vo filme Vojna policajtov. Zdroj: Gaumont Columbia TriStar Films
Domov
Zdieľať
Diskusia