Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. apríla 2023 o 15:55
Čas čítania 0:37

Máte to zakázané! Policajti majú ostrý odkaz pre kamionistov, ktorí sa navzájom predbiehajú na slovenských diaľniciach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti v uplynulom období zaznamenali viacero prípadov porušovania zákona zo strany vodičov nákladných vozidiel.

Bratislavskí policajti varujú pred nezodpovednými šoférmi nákladných vozidiel, ktorí svojím konaním ohrozujú bezpečnosť účastníkov dopravnej premávky. Na vodičom známe obiehanie na diaľnici upozornili prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Na situáciu na cestách reagovali potom, ako ich k tomu vyzval jeden z fanúšikov. „Formou súkromnej správy nás na uvedený problém upozornil náš fanúšik a my vám preto prinášame video z dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky dopravných policajtov. Tí počas služieb zaznamenali viacero porušení zákazu predchádzania nákladnými vozidlami. Vodičov vo videu za porušenie zákona bloková pokuta neminula,“ priblížili.

Zákon im to jasne zakazuje

Zároveň dodávajú, že podľa paragrafu 35 zákona o cestnej premávke majú šoféri nákladných vozidiel s hmotnosťou viac ako 7,5 tony zákaz predchádzania iných motorových vozidiel.

„Vodič motorového vozidla kategórie N, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 7 500 kg, alebo vodič jazdnej súpravy, ktorej najväčšia prípustná hmotnosť presahuje 7 500 kg, nesmie pri jazde po diaľnici predchádzať iné motorové vozidlo,“ uzatvorili v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia