Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. apríla 2023, 9:15
Čas čítania 0:34

Nikoho nevyhodíme, dlho sľubovala veľká trnavská automobilka. Teraz bez práce zostalo 500 ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zamestnávateľ niekoľko mesiacov tvrdil, že k žiadnemu hromadnému prepúšťaniu nedôjde. Na začiatku apríla však vyhodil stovky zamestnancov.

V trnavskej automobilke Stellantis došlo začiatkom apríla k hromadnému prepúšťaniu. Napriek tomu, že interné dokumenty naznačovali tento krok zamestnávateľa už niekoľko mesiacov, ten tvrdil, že sa pracovníci nemusia obávať. O prácu nakoniec prišli stovky ľudí, informuje portál Hospodárske noviny.

Automobilka dokopy prepustila približne 500 zamestnancov. Niektorí odišli po vzájomnej dohode, iní zasa nemali na výber. Stellantis ešte začiatkom roka zamestnával približne 3 500 ľudí, tento počet však začiatkom mesiaca výrazne okresal.

Transformácia výroby si vyžiadala svoju daň

Hlavným dôvodom hromadného prepúšťania má byť podľa informácií HN transformácia výroby, ktorá bude trvať približne 1,5 roka. Keďže táto transformácia podniku zahŕňa zrušenie víkendových zmien, výrazne tak ovplyvnila životy stovky zamestnancov, ktorí počas soboty a nedele pracovali.

Riešenie videla automobilka v premiestnení zasiahnutých zamestnancov na trojzmennú prevádzku počas pracovných dní. U veľkej časti ľudí to však nebolo možné, pretože prácu cez víkendy využívali na privyrábanie si.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Carlos Aranda
Domov
Zdieľať
Diskusia