Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. apríla 2023 o 18:35
Čas čítania 0:33

Začali búrať legendárny slovenský pivovar v Martine, ktorý stojí už 129 rokov. Vybudujú tam štýlové byty aj domy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pivovar s takmer 130-ročnou históriou zbúrajú. Nahradiť by ho mala nová obytná oblasť.

V Martine začali búrať budovy legendárneho slovenského pivovaru Martiner. Na jeho mieste by v priebehu najbližších rokov mali developeri vystavať domy a byty, informuje portál MY Turiec.

Dokopy sa na pozemku bývalého pivovaru objaví až 248 bytov v deviatich bytových domoch, 30 villa domov a 21 rodinných domov. Dokopy by tento developerský projekt mal stáť až 36 miliónov eur bez DPH. Termín ukončenia výstavby aktuálne investori odhadujú na rok 2031.

Takmer 130 rokov existencie

Pivovar v Martine stojí už 129 rokov. V prevádzke bol až do roku 2003, keď sa ho spoločnosť Heineken rozhodla zatvoriť. Výroba Martineru sa potom presunula do nitrianskeho pivovaru, ako značka sa toto pivo predáva dodnes.

Bývalý zamestnanec martinského pivovaru pre portál MY Turiec uviedol, že sa ukončeniu výroby nedalo zabrániť. Podľa jeho slov bolo celé zariadenie zastarané a na jeho renováciu by potrebovali obrovské množstvo peňazí. 

Pivovar Martiner.
Pivovar Martiner. Zdroj: Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia