Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Veronika Dlesková
19. apríla 2023, 19:50
Čas čítania 0:42

Polícia obvinila Vémolu z nedovoleného obchodovania so zvieratami. Hrozia mu tri roky väzenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Polícia obvinila Vémolu z nedovoleného obchodovania so zvieratami. Hrozia mu tri roky väzenia
Zdroj: Instagram/Karlos Vémola

Česká polícia obvinila MMA zápasníka Karlosa Vémolu z neoprávneného zaobchádzania s chránenými voľne žijúcimi zvieratami. Bez povolenia si údajne kúpil mláďa tigra bieleho, za čo mu hrozia až tri roky za mrežami.

Karlos Vémola si tigra zaobstaral od kamarátov ešte v roku 2022. Zaplatil za neho 145-tisíc českých korún (v prepočte vyše 6 000 eur). Polícia voči zápasníkovi rozšíri trestné stíhanie v prípade, že neobjasní pôvod ďalších zvierat, informuje server Novinky.cz

Spolu s Vémolom sú obvinené aj ďalšie tri osoby. Polícia obvinenia potvrdila, podrobnosti prípadu však odmietla zverejniť. „V tejto chvíli môžem prezradiť iba to, že sa prípadom zaoberáme. V tejto fáze však nemôžeme byť konkrétnejší. Informácie poskytneme v momente, keď nám to okolnosti dovolia,“uviedla policajná hovorkyňa. 

„Vraciam na kávu,“ napísal Vémola k prevodu 145-tisíc korún za mláďa tigra bieleho

Vémola má problém aj s ďalším mláďaťom tigra bieleho, ktorého pôvod sa pred políciou snažil zatajiť. „Keď sa u Karlosa uskutočnila domová prehliadka, oháňal sa darovacou zmluvou. Zákonnosť držania mláďaťa dokladoval registráciou jeho a jeho údajných rodičov. Polícia však nie je hlúpa. Odobrali vzorky srsti zvierat a z DNA na základe znaleckého posudku vyšlo, že zvieratá žlto-čierneho sfarbenia nemohli byť rodičmi tigra bieleho. Nepreukázal tak ich pôvod,“ cituje svoj zdroj server Extra.cz, ktorý s informáciami prišiel ako prvý.

Domov
Zdieľať
Diskusia