Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
20. apríla 2023, 6:53
Čas čítania 0:32

ZÁHADNÉ VIDEO: Oblohu nad Kyjevom rozžiaril nešpecifikovaný objekt. Nešlo o útok Ruska ani satelit NASA, tvrdia úrady

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Špekulácie musela vyvracať aj NASA.

AKTUALIZOVANÉ: Záblesky nad Kyjevom spôsobil pravdepodobne meteorit, uviedol predstaviteľ ukrajinskej vesmírnej agentúry Ihor Kornijenko.

Nad hlavným mestom Ukrajiny sa v stredu 19. apríla objavili záhadné záblesky, ktoré rozžiarili celú oblohu. Keďže si miestne úrady boli isté tým, že nešlo o výsledok ruského delostreleckého útoku, predpokladali, že nad mestom dopadal vyradený satelit NASA. Tieto špekulácie však rýchlo stihla vyvrátiť známa vesmírna spoločnosť, informuje BBC.

Podľa informácií BBC je vedecký satelit RHESSI, ktorý v stredu údajne zhorel v zemskej atmosfére, stále vo vesmíre. Pôvodné dohady o tom, že dopadol práve do ukrajinského vzdušného priestoru, teda nie sú pravdivé.

Miestne autority uvádzajú, že neznámy objekt spustil v Kyjeve alarm. Keďže vylúčili, že by išlo o útok z Ruska, zhodli sa na predpoklade, že nad ich mesto zavítali pozostatky americkej družice.

Domov
Zdieľať
Diskusia