Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
20. apríla 2023, 13:20
Čas čítania 0:36

Na Slovensku sa rozmáha biznis s fejkovými Pokémon kartičkami, možno ich máš doma. Páchateľovi hrozí astronomická pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dokopy zadržali až 3 508 balíkov s populárnymi zberateľskými kartičkami.

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Bratislava zadržali zberateľské kartičky Pokémon v hodnote viac ako 22-tisíc eur. Colníci u podozrivej osoby našli až 3 508 balíčkov s napodobeninami, informuje Finančná správa SR.

Hliadka finančnej správy zasahovala v predošlých dňoch na ulici Stará Vajnorská, kde u 53-ročného občana čínskej príslušnosti našli kartónové krabice, ktoré obsahovali fejkové Pokémon kartičky.

„Išlo o 3 508 balíkov zberateľských kartičiek Pokémon a 184 obalov na karty. Prepravca nevedel k nim predložiť potrebné doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia. Ak by sa tieto obľúbené karty pre deti dostali na trh a predali sa ako originál, škoda by predstavovala 22 692 eur. Takúto stratu vyčíslil majiteľ ochrannej známky,“ informujú úradníci.

Páchateľovi momentálne hrozí pokuta vo výške až 67-tisíc eur, prípadne trestné stíhanie. Zberateľské kartičky Pokémon sú na slovenskom trhu už dlhé roky. Záujem o ne sa však rozšíril najmä v uplynulých mesiacoch, keď sa otváranie rôznych balíčkov rozšírilo na sociálnych sieťach.

Domov
Zdieľať
Diskusia