Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
25. apríla 2023 o 9:47
Čas čítania 0:33

MAPA: Na Slovensko sa vracia mráz, už dnes očakávaj –5 °C v týchto okresoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po sérii teplých dní nás čakajú mrazy.

Po príjemnom jarnom víkende nás tento týždeň čakajú veľké zmeny počasia. Južnú polovicu východného a časť juhu stredného Slovenska čakajú v utorok popoludní zrážky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu pred zvýšeným úhrnom zrážok. Koncom týždňa sa počasie zmení ešte výraznejšie. 

Kým dnes sa denná teplota vyšplhá na 9 až 14 °C, na západe a v Banskobystrickom kraji dosiahne teplotu až okolo 16 stupňov Celzia. V druhej polovici týždňa nás čaká prudké ochladenie. 

Na Slovensko sa vracajú mrazy

Na stredu a štvrtok meteorológovia avizujú na väčšine územia krajiny s výnimkou juhozápadu a juhovýchodu krajiny riziko prízemného mrazu. V nočných a skorých ranných hodinách v stredu a vo štvrtok môže teplota klesnúť na –3 a vo štvrtok až na –5 stupňov Celzia.


„Očakávaný prízemný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu,“ upozorňuje SHMÚ.

počasie, mrazy, mapa, Slovensko
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia