Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
27. apríla 2023, 9:25
Čas čítania 0:39

Herečka Bartalos je členkou radikálneho náboženského spolku. Podľa ministerstva podnecuje ľudí k neznášanlivosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyplýva to zo znaleckého posudzovania ministerstva, ktoré spolku v minulosti zamietlo rozhodnutie o registrácii.

Bývalá herečka Mária Bartalos je súčasťou radikálneho náboženského spolku. Vyplýva to zo zamietnutej žiadosti o registráciu organizácie Cirkev kresťanské spoločenstvá Slovenska (CKSS), informuje Nový Čas.

„Po rozsiahlom znaleckom dokazovaní vydal 13. marca 2018 cirkevný odbor Ministerstva kultúry SR rozhodnutie o odmietnutí registrácie CKSS, ktoré bolo postavené na dvoch základných pilieroch. Prvým a kľúčovým je zistenie, že žiadateľ o registráciu nenapĺňa zákonom stanovenú definíciu cirkvi,“ priblížilo Ministerstvo kultúry SR.

26. apríla 2023, 17:33 Čas čítania 7:34 Moderátor Iliev: Všetkým „neveriacim Tomášom“ treba vysvetliť riziká fanatizmu. Preto som Márii ponúkol úprimnú pomoc (Rozhovor) Moderátor Iliev: Všetkým „neveriacim Tomášom“ treba vysvetliť riziká fanatizmu. Preto som Márii ponúkol úprimnú pomoc (Rozhovor)

Náboženský radikalizmus a neznášanlivosť

Rezort ďalej informuje o tom, že ďalším nespochybniteľným argumentom pri odmietnutí registrácie boli aj dôkazy svedčiace o pretrvávajúcej náboženskej neznášanlivosti spolku. 

„Znalecké zisťovanie preukázalo, že CKSS jednoznačne vykazuje znaky a praktiky deštruktívnych náboženských skupín a je charakteristické náboženským radikalizmom, obsahujúcim prvky podnecovania náboženskej neznášanlivosti,“ dodalo ministerstvo.

25. apríla 2023, 17:21 Čas čítania 3:15 Herečka Mária Bartalos zaskočila vyjadrením proti LGBT+ komunite: Láska rovnakého pohlavia je chaos a nie je od Boha Herečka Mária Bartalos zaskočila vyjadrením proti LGBT+ komunite: Láska rovnakého pohlavia je chaos a nie je od Boha

Podľa informácií portálu Nový Čas podalo spoločenstvo Milosť, ktorého je Bartalos súčasťou, žalobu na Krajský súd v Bratislave. Neskôr to skúšali na Najvyššom súde, ktorý dal náboženskej organizácii úplnú stopku. „Predmetný súd 13. apríla 2023 žalobu zamietol a definitívne odmietol žiadosť o registráciu CKSS bez možnosti odvolania,“ uzavrelo ministerstvo.

Mária Bartalos je členom pochybného náboženského spolku.
Mária Bartalos je členom pochybného náboženského spolku. Zdroj: instagram/maria.baratalos, krestanske_spolocenstvo
Domov
Zdieľať
Diskusia