Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
2. mája 2023, 6:45
Čas čítania 0:30

Satelity objavili tajomnú čínsku vojenskú vzducholoď. Nevie sa, na čo má slúžiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Satelity objavili tajomnú čínsku vojenskú vzducholoď. Nevie sa, na čo má slúžiť
Zdroj: BlackSky

Na čo má veľká vzducholoď slúžiť, nie je známe.

Americká spoločnosť zaoberajúca sa satelitným zobrazovaním BlackSky objavila na odľahlej základni v púšti severozápadnej Číny veľkú vzducholoď s kilometrovou štartovacou dráhou, upozornilo CNN.

Spoločnosť BlackSky snímky zverejnila až teraz, no vznikli ešte v novembri minulého roka, teda len pár mesiacov pred zostrelením čínskeho špionážneho balóna Spojenými štátmi. Podľa odborníkov to môže značiť pozoruhodný pokrok v čínskom programe vzducholodí a snahu vytvoriť všestrannejšie a ovládateľnejšie plavidlo, než aké sme predtým videli alebo poznali.

Predstaviteľ amerického ministerstva obrany pre CNN odmietol komentovať hrozby, ktoré by vzducholoď mohla predstavovať, no priznal, že Pentagón je o tom informovaný a objekt sleduje. CIA sa k satelitným snímkam nechcela vyjadriť a Národná bezpečnostná rada na žiadosť od CNN neodpovedala.

Čínske ministerstvo obrany na otázky ohľadom účelu vzducholode taktiež neodpovedalo, Čína je však uprostred päťdňového májového sviatku.

Čína
Zdroj: BlackSky
Domov
Zdieľať
Diskusia