Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martina Havranová
6. mája 2023, 10:02
Čas čítania 0:40

Máš nárok na inflačnú pomoc vo výške 100 eur? Zverejnili tlačivo, zisti, či spĺňaš podmienky ako 50-tisíc Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda chce finančne prispieť domácnostiam s nízkym príjmom, ktorým ešte nebola poskytnutá inflačná pomoc v roku 2022.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky na svojom oficiálnom webe zverejnilo tlačivo, ktorým môžeš požiadať o inflačnú pomoc vo výške 100 eur. Od 1. mája 2023 totiž nadobudla účinnosť novela, ktorej cieľom je finančne prispieť domácnostiam s nízkym príjmom, ktorým ešte nebola poskytnutá inflačná pomoc v roku 2022 na pokrytie zvýšených výdavkov na bývanie, energie, stravu. 

 

Vláda chce finančne pomôcť záujemcom, ktorí splnia podmienky na jej udelenie. Prvou podmienkou je, že musí ísť o fyzickú osobu, ktorá má trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky.

Druhou podmienkou je, že žiadateľ žije v domácnosti, ktorej priemerný mesačný príjem za posledných šesť mesiacov predchádzajúcich mesiacu, v ktorom bola podaná žiadosť o poskytnutie dotácie, je najviac vo výške 1,81-násobku životného minima.

Ďalšou podmienkou pre poskytnutie príspevku je, že členovi tejto domácnosti nebola v roku 2022 poskytnutá žiadna pomoc formou dotácie alebo zvýšenia sumy dávky a príspevkov alebo formou 13. dôchodku. Podrobnejšie informácie o udelení príspevku a formulár, ktorým oň môžeš požiadať, nájdeš na stránke ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia