Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. mája 2023 o 20:04
Čas čítania 0:47

Títo hráči budú reprezentovať Slovensko na MS 2023 v hokeji. Tím má 25 členov, no najväčšia hviezda nepríde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tréneri ešte čakajú na prípadný príchod hráčov zo zámoria.

Slovensko pozná personálne zloženie hokejovej reprezentácie na blížiace sa MS v Rige a Tampere. Realizačný tím predstavil konečnú nomináciu po víťaznom záverečnom stretnutí osemzápasovej prípravy proti Rakúsku.

Medzi 25 hokejistami nájdeme tradične troch brankárov, ktorých dopĺňa osem obrancov a štrnásť útočníkov. Zo zostavy podľa Hockey Slovakia vypadol obranca Michal Beňo a útočníci Maroš Jedlička s Adriánom Holešinským.

Hokej
Zdroj: TASR – Radovan Stoklasa

Je však možné, že sa k tímu ešte pridajú, keďže národný tím si nechal voľné miesta a čaká na to, ako sa vyvinie situácia s hráčmi pôsobiacimi v zámorí Jaroslavom Halákom a obrancom Šimonom Nemcom. Nepočítajú však s minuloročnou draftovou jednotkou Jurajom Slafkovským, ktorý bol počas väčšiny sezóny v NHL zranený a podľa vlastných slov sa necíti na sto percent.

Úvodný duel šampionátu absolvuje náš hokejový tím duelom už budúci piatok, keď si zmeria sily s Českom. V B-skupine ich bude v priebehu šampionátu ešte čakať Lotyšsko, Kanada, Švajčiarsko, Kazachstan a Nórsko.

Brankári: Samuel Hlavaj, Dominik Riečický, Stanislav Škorvánek

Obrancovia: František Gajdoš, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Samuel Kňažko, Patrik Koch, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič

Útočníci: Peter Cehlárik, Viliam Čacho, Martin Chromiak, Marek Hrivík, Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Andrej Kudrna, Róbert Lantoši, Mário Lunter, Oliver Okuliar, Richard Pánik, Pavol Regenda, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši

Domov
Zdieľať
Diskusia