Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kateřina Viková ČTK
8. mája 2023, 12:12
Čas čítania 0:54

VIDEO: Slovák podozrivý z 15 rokov starej vraždy v Poděbradoch je už v Česku. Viac ako 10 rokov sa skrýval v Argentíne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
VIDEO: Slovák podozrivý z 15 rokov starej vraždy v Poděbradoch je už v Česku. Viac ako 10 rokov sa skrýval v Argentíne
Zdroj: Policie ČR

Do českého väzenia sa dostal muž podozrivý z vraždy spáchanej pred 15 rokmi, ktorý sa vyše desať rokov ukrýval v Argentíne. Po vyriešení formálnych prekážok sa ho argentínske orgány v apríli rozhodli vydať.

Česká polícia priviezla z Argentíny do Česka muža podozrivého zo zhruba 15 rokov starej vraždy, ku ktorej došlo na území Českej republiky. Skrýval sa v Južnej Amerike. Argentínsky súd rozhodol o jeho vydaní v apríli, informuje o tom česká polícia na svojom webe.

Podľa polície ide o veľký úspech, že sa podarilo chytiť muža stíhaného za vraždu. Ušiel v roku 2010 a dlho sa skrýval v Južnej Amerike. „Po dlhých rokoch najrôznejších právnych prekážok rozhodla 10. apríla argentínska justícia o jeho vydaní do Českej republiky,“ píšu v tlačovej správe. Slovák Kristian Danev je podozrivý z vraždy 24-ročného muža, ku ktorej došlo v roku 2009 v Poděbradoch.

Interpol informuje, že v rámci vyšetrovania argentínskej polície zaslal Národný ústredný úrad Interpolu v Buenos Aires fotografie podozrivého na porovnanie so záznamami v databáze rozpoznávania tvárí.

Keď výsledok ukázal potenciálnu zhodu, argentínska polícia muža zadržala kvôli ďalšiemu výsluchu. Ten viedol k potvrdeniu jeho totožnosti. „Za menej ako 48 hodín pomohla platforma pre globálnu policajnú spoluprácu Interpolu nájsť, identifikovať a zatknúť medzinárodného utečenca, ktorý sa desať rokov vyhýbal spravodlivosti,“ povedal Harald Arm, riaditeľ operačnej podpory a analýzy Interpolu.

Interpol pátra aj po mnohých ďalších ľuďoch zo Slovenska. Medzi najhľadanejších Slovákov patria aj bývalý mafiánsky bos z Košíc, vrah z Vrakune, niekdajší majster v boxe, gangster so skleneným okom či terorista, ktorého naverboval Islamský štát. Prečítaj si o nich viac v tomto článku.

17. júna 2022, 9:30 Čas čítania 6:47 Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista
Domov
Zdieľať
Diskusia