Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. mája 2023 o 12:00
Čas čítania 0:20

Ukrajinská protiofenzíva stále nezačala a má to jasný dôvod, tvrdia Rusi. Z frontovej oblasti už evakuujú obyvateľov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruské okupačné úrady v Záporožskej oblasti už minulý týždeň začali s evakuáciou obcí neďaleko frontovej línie vrátane mesta Enerhodar, pri ktorom sa nachádza Záporožská atómová elektráreň.

Očakávanú jarnú ukrajinskú protiofenzívu oddialilo daždivé počasie. V pondelok to uviedol šéf ruskej okupačnej správy Záporožskej oblasti Jevgenij Balickij. 


Balickij v rozhovore pre ruskú televíziu povedal, že v regióne opäť zavládlo premenlivé daždivé počasie. Poznamenal, že na presun vojenskej techniky je potrebná suchá pôda. Napriek tomu podľa neho protiofenzíva môže „začať kedykoľvek“.


Ruské okupačné úrady v Záporožskej oblasti minulý týždeň začali s evakuáciou obcí neďaleko frontovej línie vrátane mesta Enerhodar, pri ktorom sa nachádza Záporožská atómová elektráreň. Balickij uviedol, že ide o dočasné presídlenie obyvateľov z bezpečnostných dôvodov.

Ukrajina.
Ukrajina. Zdroj: TASR/AP/Andriyenko Andriy
Domov
Zdieľať
Diskusia