Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. mája 2023 o 11:43
Čas čítania 0:35

MAPA: Na Slovensko mieri tlaková níž ANDREAS. Výrazne nám skomplikuje životy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Silné dažde budú naše životy komplikovať po dobu niekoľkých dní.

Počasie na Slovensku sa v najbližších dňoch začne výrazne zhoršovať v dôsledku prichádzajúcej tlakovej níže s názvom ANDREAS. V mnohých európskych krajinách môže zapríčiniť silné zrážky či povodne, informuje portál iMeteo.

Hĺbková tlaková níž prinesie na naše územie mimoriadne daždivé počasie. To bude postupne pribúdať od západu krajiny, pričom meteorológovia očakávajú, že do nedele pribudne aj búrková činnosť.

Príjemné jarné počasie tak na Slovensku nepotrvá dlho. Na juhozápade krajiny sa už vo štvrtok 11. mája popoludní začne zväčšovať oblačnosť. V noci na piatok 12. mája odborníci očakávajú zrážkovú činnosť, ktorá bude pokračovať počas celého dňa. Na podobný upršaný scenár sa máme na západe pripraviť aj v sobotu.

Najvýraznejšie zrážky a lejaky prídu na Slovensko až v nedeľu. Podľa meteorológov na našom území naprší miestami až do 65 mm zrážok.

Silné dažde budú pokračovať aj v priebehu nasledujúceho týždňa. Podľa predpovede musíme počítať v najbližších dňoch až s 200 mm zrážok.

Predpoveď počasia na piatok 12. mája 2023.
Predpoveď počasia na piatok 12. mája 2023. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia