Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. mája 2023, 12:45
Čas čítania 0:32

Rodičia Jána Kuciaka žiadajú milión eur ako náhradu škody. Podľa ich advokáta niet pochýb o Kočnerovej vine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na súde v Pezinku znejú záverečné reči.

Rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka si nárokujú náhradu nemajetkovej ujmy spolu vo výške jedného milióna eur. 

Vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu to povedal ich splnomocnenec Peter Kubina. Doplnil, že na dokázanie viny obžalovaných Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej z objednávok vrážd je podľa neho dostatok dôkazov.

Svedok Zoltán Andruskó oboch usvedčil počas výpovedí. Poukázal aj na to, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová na rozdiel od minulosti nepopreli autenticitu textových správ, ktoré boli čítané na hlavnom pojednávaní. „Zmenilo sa to z popierania autenticity správ na popieranie šifier,“ zdôraznil. 

Podľa druhého splnomocnenca Kuciakovcov Romana Kvasnicu „neexistujú pochybnosti o tom, že si Marian K. prostredníctvom Aleny Z. objednal vraždu Jána Kuciaka“. V záverečnej reči upriamil pozornosť na viaceré pasáže z textovej komunikácie obžalovaných. Poukázal najmä na časti, keď si mala Alena Zsuzsová robiť alibi.

Kočner
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia