Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
12. mája 2023, 17:49
Čas čítania 0:45

Slovenskí hokejisti v prvom zápase na MS podľahli Čechom. Po bláznivej prvej tretine už nepadol žiadny gól

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napínavý zápas s veľkými rivalmi slovenskí hokejisti tesne prehrali.

Slovensko prehralo s Českom v prvom zápase na hokejových MS 2023. Skóre zápasu otvoril v presilovej hre Martin Chromiak, ale vzápätí vyrovnal Čech Roman Červenka. 

Slovákom sa podarilo opäť dostať od vedenia po kurióznom góle, keď si český brankár Šimon Hrubec zasunul puk do vlastnej bránky. Gól si na svoje konto pripísal Mislav Rosandić.

Naši hokejisti však tento stav v prvej tretine nedokázali udržať, a tak sme po dvoch góloch Čecha Sedláka odchádzali do šatní za nepriaznivého skóre 2 : 3. Škrt cez rozpočet spôsobil snahám slovenského tímu práve Rosandić, ktorý dostal v závere prvej tretiny trest 5 minút + do konca zápasu. 

Zostávajúce tretiny bez gólu

V druhej tretine slovenskí hokejisti predviedli opatrný výkon, často sme sa dostávali pod tlak Čechov, no napokon nepadol ani jeden gól. 

Ani počas tretej tretiny sa ani jednému z tímov nepodarilo streliť gól. Vyrovnať sa nepodarilo ani Samuelovi Kňažkovi, ktorý sa dostal do výbornej šance, no prestrelil českého brankára.

Slováci svoj prvý zápas na šampionáte prehrali 2 : 3, no šancu na reparát budú mať už v sobotu večer. V druhom zápase základnej skupiny si sily zmerajú s Lotyšskom. Celý rozpis zápasov majstrovstiev sveta si môžeš pozrieť tu

hokej
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia