Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
17. mája 2023 o 20:45
Čas čítania 0:32

Už chytili drogového bosa aj vychýreného mafiána. Slovenský Interpol sa chváli svojimi najväčšími úlovkami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zločincov sa podarilo vypátrať až v ďalekom zahraničí.

Slovenská polícia si pri tohtoročnom 100. výročí Interpolu pripomína najvýznamnejšie „úlovky“, na ktorých sa podieľala aj bratislavská pobočka tejto medzinárodnej kriminálnej polície.

Jedným z trojice je v našej krajine dobre známy drogový šéf Baki Sadiki, ktorý sa pred spravodlivosťou skrýval v Kosove. Dlhoročný trest za predaj heroínu si odpykáva od roku 2012.

17. júna 2022 o 9:30 Čas čítania 6:47 Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista

Polícia v Juhoafrickej republike v roku 2019 zadržala aj Patrika Šnajdra, ktorý patril do gangu „štvrtákov“. Ten je odsúdený za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak a vydieranie.

„Prevoz odsúdeného bol logisticky nesmierne náročný, keďže sa uskutočnil v čase najväčšej koronakrízy na konci roku 2020, keď letecká doprava prakticky prestala existovať,“ informovala polícia.

Jedným z posledných veľkých úlovkov Národnej ústredne Interpolu Bratislava je aj prevoz Petra Uríčka z afrického štátu Maurícius. Odsúdený je za drogovú trestnú činnosť.

Prečítaj si, ako fungujú slovenskí „lovci lebiek“.
Baki Sadiki.
Baki Sadiki. Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia