Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. mája 2023, 10:20
Čas čítania 1:00

Najotravnejšej činnosti na slovenských poštách je koniec. Prichádza s novinkami, ktoré ušetria poriadne veľa času

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okrem sledovania balíka si budeš môcť zmeniť výdajné miesto či termín doručenia. Vyhneš sa aj dlhým radom.

Slovenská pošta pridala do aplikácie novinky, vďaka ktorým zákazníci ušetria čas. Jednou z noviniek bude platba kartou pri online úhrade balíkov a listov odosielaných cez mobilnú aplikáciu bez toho, aby si zákazník musel vytlačiť adresný štítok, informujú na oficiálnej stránke

Znamená to, že zákazník, ktorý nemá možnosť vytlačiť si adresný štítok, môže zásielku odoslať aj bez neho. Musí však zásielku v pravom hornom rohu označiť ‚kódom zásielky‘, ktorý je pre danú zásielku vygenerovaný. Aplikácia klienta sprevádza všetkými potrebnými krokmi,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Ďalšou novinkou bude uhradenie zásielky online, čo znamená, že zákazník nebude musieť čakať na pobočke pošty. Pripravený balík bude môcť následne pošta umiestniť v špeciálnom boxe alebo ho vhodiť do poštovej schránky, ktorá sa nachádza na pobočke. Po novom si bude môcť zákazník vytlačiť adresný štítok priamo z mobilnej aplikácie.

Medzinárodné zásielky, ktoré nepodliehajú colnému konaniu, bude možno podať pomocou mobilnej aplikácie.

Okrem toho je možné v aplikácii sledovať informácie o balíkoch, zmeniť výdajné miesto či termín doručenia. Taktiež poslať zásielku bez vypisovania podacieho lístka, sledovať ju do cieľovej destinácie alebo si vytvoriť poradový lístok pred návštevou pošty, čím sa zákazník vyhne čakaniu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Mobilná aplikácia je tiež prepojená s vyvolávacími systémami na pobočkách, vďaka čomu sa zákazník môže pohodlne vyhnúť čakaniu na pobočke a vybrať si poradový lístok vopred cez aplikáciu. K dispozícii je tiež vyhľadávač pobočiek Slovenskej pošty a BalíkoBOXov, v ktorom nájdu zákazníci informácie o otváracích hodinách a službách na jednotlivých pobočkách. Zároveň aplikácia upozorní zákazníka, či je pobočka momentálne otvorená,“ uviedla Iveta Dorčáková.

Pošta, Balíkomat
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia