Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. mája 2023 o 14:00
Čas čítania 0:34

MAPA: Na Slovensku začne teplá búrková sezóna, SHMÚ zverejnil územia, kde si treba dávať pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Búrky so sebou prinesú prívalové dažde a silný vietor.

Po mimoriadne teplom a slnečnom víkende sa počasie minimálne na chvíľu pokazí. Napriek tomu, že výrazné ochladenie nehrozí, na Slovensku začne búrková sezóna.

Letné búrky z tepla hrozia na Slovensku každý deň a budú intenzívne, informuje portál iMeteo.

Na Slovensku hrozia búrky každý deň

Búrky na Slovensko dorazia už v utorok. Doobedie bude ešte slnečné počasie, v horských oblastiach sa začnú poobede formovať búrky z tepla. Zo západu začne na Slovensko prúdiť studený front, ktorý prinesie nebezpečné búrky do Nemecka, Rakúska aj Česka a vo večerných hodinách dorazia aj na naše územie. Búrky prinesú silný nárazový vietor aj prívalové dažde.


V noci z utorka na stredu sa budú búrky presúvať zo západu po celom území. Ani v stredu 23. mája sa však počasie výrazne nezlepší. Studený front sa na Slovensku udrží aj v druhej polovici týždňa. Nebezpečné búrky sa preto budú vytvárať každý deň.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia