Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
22. mája 2023 o 16:45
Čas čítania 0:54

Hygienici radia zbaviť sa desiatok výrobkov drogérie známych značiek. Slováci ich majú bežne doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na ďalšie nebezpečné výrobky, ktoré sa môžu nachádzať v domácnostiach Slovákov.

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Taliansku a Rumunsku, môžu sa vyskytnúť aj na Slovensku. Zoznam zverejnil ÚVZ SR na svojej facebookovej stránke

Dôvodom je obsah zakázanej látky butylfenyl metylpropion. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného odboru ÚVZ SR. 

Krémy aj vlasové produkty

Medzi nebezpečnými produktmi sú denný krém Nivea Visage DNAge, gélový krém Nivea Men Skin Energy, krém po holení Proraso, sprejový dezodorant Infasil Neutro Extra Delicato a šampón Clear Men, toaletná voda pre ženy Gordano Parfums, krém na tvár Attiva Hydrafresh Pelli normali o miste, dezodorant Dove Men Care Silver Control a tuhý dezodorant Intesa Pour Homme Ylang-Ylang.

Upozornenie sa týka aj výrobku po holení After Shave Antirughe, sprejového dezodorantu Denim Performance, Breeze Sporting a dezodorantu Axe Apollo. Zakázaná látka sa nachádza aj v dezodorante Hydra Viva Noir, parfumovanej vode Evedense, pene na holenie Noxzema Protective Shave, penovom tužidle Styling Mousse Volume Care, parfumovanej vode pre mužov Terra Hacca, kondicionéri na vlasy Elvive Liss Setoso Balsamo Disciplinante a sprejovom dezodorante Hydra Viva.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Zoznam všetkých výrobkov aj s dôvodmi, pre ktoré boli označené za nebezpečné, nájdete tu. Je veľmi pravdepodobné, že niektoré z uvedených kozmetických výrobkov sa nachádzajú aj na Slovensku, pretože niektoré z nich sú v ponuke prostredníctvom online nákupu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia