Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
22. mája 2023 o 20:29
Čas čítania 0:46

Slováci sa musia pripraviť na prísne kontroly na hraniciach. Na týchto úsekoch budú čakať hliadky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Slováci sa musia pripraviť na prísne kontroly na hraniciach. Na týchto úsekoch budú čakať hliadky
Zdroj: TASR/DPA, TASR/Jaroslav Novák

Polícia pripomína možné kontroly na vnútorných hraniciach v období od 24. mája do 8. júna. Dôvodom sú nadchádzajúce podujatia na území SR s masívnou účasťou.

Polícia pripomína možné kontroly na vnútorných hraniciach v období od 24. mája do 8. júna. Dôvodom sú nadchádzajúce podujatia na území SR, na ktorých sa očakáva masívna účasť slovenských i zahraničných návštevníkov. Ku kontrolám sa má pristúpiť, len ak to bude situácia vyžadovať, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Cieľom kontrol je podľa polície zabezpečenie verejného poriadku a bezpečnosti na území SR v tomto období. „Na základe týchto skutočností vláda SR rozhodla, že Slovenská republika bude môcť v prípade potreby zaviesť dočasné kontroly hraníc s Rakúskou republikou, Maďarskom, Českou republikou, Poľskou republikou a na medzinárodných letiskách,“ ozrejmila.


Bárdyová upozornila, že pozemné hranice s Poľskom, Českom, Rakúskom a Maďarskom sa môžu počas kontrol prekračovať iba na vybraných hraničných priechodoch.

„S výnimkou zložiek integrovaného záchranného systému, osôb vykonávajúcich práce na poľnohospodárskych alebo lesných pozemkoch, poľovníkov a rybárov pri výkone svojej činnosti do 5 km od vnútornej hranice,“ spresnila. Vlaková a letecká medzinárodná doprava nebude v tejto súvislosti žiadnym spôsobom obmedzovaná alebo zmenená.


Na zrýchlenie procesu hraničnej kontroly polícia odporúča cestujúcim, aby mali pri vstupe na územie SR svoje doklady pripravené na kontrolu a najmä v časoch vyššej hustoty premávky vyrazili na svoju cestu s malým predstihom.

Domov
Zdieľať
Diskusia