Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
25. mája 2023, 18:11
Čas čítania 0:29

Naivný Sninčan naposielal podvodníkom s kryptomenami 37-tisíc eur. Uveril, že sa vďaka nim parádne nabalí na bitcoine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž zareagoval na ponuku zverejnenú na internete a uveril podvodníkom, ktorí od neho vylákali 37 450 eur.

Sninčan prišiel pri internetovom investovaní o viac ako 37-tisíc eur. Polícia v Humennom začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Dôveroval neznámym 

Muž vo veku 51 rokov mal záujem o investovanie do digitálnych mien a zareagoval na ponuku zverejnenú na internete. „Po zadaní svojich údajov ho prostredníctvom rôznych sociálnych sietí kontaktovali neznámi ľudia a po vzájomnej komunikácii sa dohodli na spolupráci,“ spresnila polícia na sociálnej sieti. Postupne od neho vylákali peniaze, ktoré im muž zaslal zo svojho účtu. Celkovo tak prišiel o 37 450 eur.


Polícia v tejto súvislosti apeluje na občanov, aby zvážili, s kým a v akom rozsahu obchodujú. Rovnako aby nezabúdali na riziká podnikania či obchodovania v internetovom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia