Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Ema Stanovská
28. mája 2023, 21:35
Čas čítania 0:57

Víťazom majstrovstiev sveta v hokeji sa stala Kanada. V napínavom finále vyhrala nad Nemcami 5 : 2

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hra bola veľmi vyrovnaná až do tretej tretiny, keď Kanada trafila až tri víťazné góly.

Tohtoročné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2023 majú víťaza. Stala sa ním Kanada, čím získala už 29. zlato v histórii hokejových majstrovstiev.

Kanaďania sa stretli v súboji o zlato s Nemcami dnes o 19.20 h. V prvej tretine bol zápas pomerne vyrovnaný a oba tímy skórovali jedným gólom. Nemecko, ktoré dalo gól už v 7. minúte, získalo aj presilovú hru. Prihrávka v strednom pásme Kanaďanom najskôr nevyšla ideálne, ale puk sa napokon odrazil od nemeckého hráča a padol do brány.

Na snímke vľavo kanadský útočník Samuel Blais oslavuje gól, vpravo nemecký brankár Mathias Niederberger vo finále Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Nemecko – Kanada vo fínskom Tampere 28. mája 2023.
Na snímke vľavo kanadský útočník Samuel Blais oslavuje gól, vpravo nemecký brankár Mathias Niederberger vo finále Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Nemecko – Kanada vo fínskom Tampere 28. mája 2023. Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin

V druhej tretine rozhodcovia vylúčili kanadského hráča Justina Barrona za podrazenie. Nemecko vzápätí dalo druhý gól, čím sa dostalo na čelo vedenia.

Krátko nato však vylúčili nemeckého hráča Maksymiliana Szubera za hákovanie a Kanada hrala v posledných minútach druhej tretiny presilovú hru. Tú využila a tesne pred skončením druhej tretiny Kanaďan Lawson Crouse šikovne tečoval prihrávku priamo do brány a dorovnal na 2 : 2.

9. apríla 2024, 18:00 Čas čítania 0:41 KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov?

Na začiatku tretej tretiny sa Kanada prvýkrát dostala do vedenia, keď hráč Samuel Blais nadvihol puk a trafil ho do brány. Deväť minút pred koncom Kanaďania namierili do protiútoku. Tyler Toffoli zodpovednosť prenechal na seba a bez asistencie trafil štvrtý gól.

Tri minúty pred koncom Nemci odvolali brankára. To im však nepomohlo a Kanada napokon do prázdnej brány strelila piaty, víťazný gól.

Už 86. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa konali v dvoch mestách – fínskom Tampere a lotyšskej Rige. Pôvodne sa mali konať v Rusku, avšak 26. apríla 2022 Medzinárodná hokejová federácia odňala tejto krajine usporiadateľstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia