Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 13:35
Čas čítania 0:25

MAPA: Po slnečnom víkende Slovensko opäť zasiahnu silné dažde. Jeden kraj môžu dokonca potrápiť nebezpečné stacionárne búrky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prevažne pôjde o búrky spôsobené teplým počasím.

Už v pondelok popoludní zasiahne územie Slovenska tlaková výš a nad krajinou sa začne tvoriť nová kopovitá oblačnosť. Vlhký vzduch zo severu spôsobí, že sa do niektorých krajov po slnečnom víkende vrátia búrky a prehánky, informuje iMeteo

Búrky z tepla sa budú tvoriť najmä v oblasti hôr. Podľa meteorológov môžu byť nebezpečné, pretože pôjde najmä o stacionárne búrky, ktoré sa pohybujú veľmi pomaly, a tak na jedno miesto môžu padnúť desiatky milimetrov zrážok za krátky čas. Tieto javy zvyčajne dokážu spôsobiť až povodne.

Búrky sa na Slovensku budú tvoriť aj v utorok. Prehánky zasiahnu najmä stredné a južné Slovensko. Nebezpečné lejaky môžu podľa predpovedí ohroziť najmä Banskobystrický kraj.

shmúshmú
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia