Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. mája 2023, 9:45
Čas čítania 0:31

MAPA: Už čoskoro sa Slováci môžu tešiť na tropické teploty, niekde zažijeme až 30 °C. V týchto regiónoch bude najteplejšie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko by v najbližších dňoch malo prvýkrát v tomto roku atakovať hranicu 30 stupňov.

Po slnečnom víkende sa na viacerých miestach územia Slovenska opäť začali tvoriť búrky, no táto búrková aktivita už dlho nepotrvá. V pondelok u nás meteorológovia zaznamenali 200 bleskových úderov, stacionárne búrky zasiahli najmä hory a priniesli výrazné zrážky, informuje iMeteo

Dnes búrky zasiahnu nielen hory, ale aj východ Podunajskej nížiny a Banskobystrický kraj. Meteorológovia na našom území predpokladajú prívalový dážď, ktorý by mohol spôsobiť záplavy. 

Už koncom tohto týždňa sa však môžeme tešiť na príchod slnečných dní. Zvyšok týždňa treba očakávať stabilné teplé počasie, počas ktorého budú postupne narastať teploty.

Na Slovensko bude vplývať tlaková výš, vďaka ktorej bude na našom území prevažne jasno až polooblačno. V najteplejších regiónoch na juhu hrozia prvé trópy a teploty môžu dokonca prekročiť hranicu 30 °C. Zvyšok krajiny môže očakávať denné teploty nad hranicou 25 °C.

shmú
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia