Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. mája 2023, 14:45
Čas čítania 0:39

V Bratislave onedlho otvoria legendárny ukrajinský bar. Prevádzka bude v centre mesta, lákadlom je višňový likér

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre novú pobočku už podnik zháňa nového barmana.

V centre Bratislave otvorí ukrajinský podnikateľ Andrij Khudo nový bar s názvom Piana Vyšňa (po slovensky Opitá višňa, pozn. autora.), ktorý sa bude nachádzať na Laurinskej ulici. Zákazníkom chce ponúkať tradičné likéry z Ľvova, informuje portál Index SME.

V Ukrajine ide o známu sieť barov, ktorá sa zameriava na višňové likéry. Prevádzky má však aj v iných krajinách, napríklad v Rumunsku, Poľsku, Moldavsku či Maďarsku. Majiteľ Andrij Khudo sa však rozhodol expandovať aj na Slovensko. Jedným z hlavných dôvodov je veľký počet Ukrajincov, ktorí sem pre vojnu vo svojej domovine pricestovali.

Sieť barov Opitá višňa sa primárne zameriava na ženy a turistov. Tí si v prevádzkach môžu nakúpiť rozličné fľaše likérov či rôzne suveníry v podobe tričiek, pohárov a ponožiek. 

Nový bar v Bratislave už pripravujú na otvorenie. Fungovať bude formou franšízy – majiteľ prevádzky si od ukrajinskej spoločnosti zakúpi licenciu v hodnote 20-tisíc eur na to, aby mohol pod značkou Opitá višňa podnikať. Následne bude firme vyplácať licenčné poplatky vo výške dvoch percent z tržieb.

V Bratislave otvoria nový ukrajinský bar Piana Vyshnia.
V Bratislave otvoria nový ukrajinský bar Piana Vyshnia. Zdroj: www.fest.lviv.ua
Domov
Zdieľať
Diskusia