Pokiaľ miluješ cestoviny, tento rebríček je presne pre teba.
Portál Taste Atlas zostavil rebríček najlepších jedál z cestovín na svete. Drvivá väčšina z prvej desiatky pochádza z Talianska. Do rebríčka sa však dostal aj gastronomický klenot z Grécka. Ak miluješ cestoviny a nebudeš vedieť, čo variť, možno sa inšpiruješ nejakým jedlom z tabuľky.
Na prvom mieste skončili toskánske pappardelle al cinghiale. Obľúbené cestoviny sa podávajú s ragú z diviaka, ktoré sa pripravuje s omáčkou z rajčín a červeného vína. Jedlo si môžeš posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
| Umiestnenie | Jedlo | Pôvod |
| 10. | Giouvetsi | Grécko |
| 9. | Trofie al pesto | Ligúria (Taliansko) |
| 8. | Pasta alla gricia | Grisciano (Taliansko) |
| 7. | Agnolotti | Piemont (Taliansko) |
| 6. | Linguine allo scoglio | Kampánia (Taliansko) |
| 5. | Lasagne alla Bolognese | Bologna (Taliansko) |
| 4. | Ravioli | Taliansko |
| 3. | Tagliatelle al ragù alla Bolognese | Bologna (Taliansko) |
| 2. | Pasta carbonara | Rím (Taliansko) |
| 1. | Pappardelle al cinghiale | Toskánsko (Taliansko) |