Pokiaľ miluješ cestoviny, tento rebríček je presne pre teba.
Portál Taste Atlas zostavil rebríček najlepších jedál z cestovín na svete. Drvivá väčšina z prvej desiatky pochádza z Talianska. Do rebríčka sa však dostal aj gastronomický klenot z Grécka. Ak miluješ cestoviny a nebudeš vedieť, čo variť, možno sa inšpiruješ nejakým jedlom z tabuľky.
Na prvom mieste skončili toskánske pappardelle al cinghiale. Obľúbené cestoviny sa podávajú s ragú z diviaka, ktoré sa pripravuje s omáčkou z rajčín a červeného vína. Jedlo si môžeš posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom.
Umiestnenie | Jedlo | Pôvod |
10. | Giouvetsi | Grécko |
9. | Trofie al pesto | Ligúria (Taliansko) |
8. | Pasta alla gricia | Grisciano (Taliansko) |
7. | Agnolotti | Piemont (Taliansko) |
6. | Linguine allo scoglio | Kampánia (Taliansko) |
5. | Lasagne alla Bolognese | Bologna (Taliansko) |
4. | Ravioli | Taliansko |
3. | Tagliatelle al ragù alla Bolognese | Bologna (Taliansko) |
2. | Pasta carbonara | Rím (Taliansko) |
1. | Pappardelle al cinghiale | Toskánsko (Taliansko) |