Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
6. júna 2023, 21:22
Čas čítania 0:36

Fínsky vodič dostal za prekročenie rýchlosti o 32 km/h pokutu 121-tisíc eur. Ako mu ju vypočítali?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Fínskemu podnikateľovi v znížení výslednej výšky pokuty nepomohli ani predchádzajúce priestupky, ktoré cenu navýšili.

Fínsky podnikateľ Anders Wiklöf dostal za prekročenie rýchlosti jednu z najväčších pokút, ktorú kedy policajti udelili, informuje The Guardian. Ide o sumu 121-tisíc eur. Vodič prekročil rýchlosť v úseku, po ktorom sa mal pohybovať rýchlosťou 50 km/h, no tachometer dosiahol rýchlosť 82 km/h.

Vo Fínsku sa pokuty počítajú na základe príjmu páchateľa, ktorý môže polícia skontrolovať prostredníctvom databázy. Wiklöf je zakladateľom a predsedom holdingovej spoločnosti, ktorá má obrat 350 miliónov eur.

V tomto prípade je priťažujúcou skutočnosťou aj to, že Wiklöf bol v minulosti už dvakrát pokutovaný a mal zadržaný vodičský preukaz. V minulosti už dostal pokutu v hodnote 63 680 eur a o päť rokov neskôr za rovnaký priestupok 95 000 eur. „Počul som, že vláda chce ušetriť 1,5 miliardy eur na zdravotnú starostlivosť vo Fínsku, takže dúfam, že moje peniaze tam dokážu vyplniť medzeru,“ uviedol Wiklöf.

Fínsko okrem porušenia rýchlosti uplatňuje systém pokút aj za krádež v obchode a iné porušenia zákonov.

Domov
Zdieľať
Diskusia