Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
9. júna 2023 o 7:20
Čas čítania 0:39

MAPA: Silné búrky potrápia Slovensko aj dnes, miestami budú lejaky ešte horšie. Lokálne záplavy hrozia na väčšine územia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aktuálne sa búrky tvoria na západnom Slovensku. Výstrahy pred búrkovou aktivitou pritom platia až do soboty.

Slovensko sa aj v piatok musí pripraviť na búrky a intenzívne dažde. Po štvrtkových prívalových dažďoch nás dnes čaká veľmi podobné počasie, blesková aktivita sa však na mnohých miestach a zvýši, a preto by mali byť ľudia veľmi opatrní, píše imeteo.sk.

Naše územie neustále ovplyvňuje nízky tlak vzduchu a vlhkosť, ktorá spôsobuje veľmi dusné počasie. Teplota sa takmer na celom území krajiny udrží na 20 stupňoch Celzia. 

Pozor na vietor

Spolu s búrkami príde aj silný vietor. „Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov),“ uviedli meteorológovia. 

Pre silné dažde však opäť hrozia lokálne záplavy. Stacionárne búrky sa budú tvoriť na celom území Slovenska a prinesú desiatky milimetrov zrážok za krátky čas, a tak nie je jasné, ktoré mestá a obce na nahromadenú vodu doplatia najviac.

Aktuálne sa búrky od piatkového rána tvoria na západe Slovenska. Najhoršia búrková aktivita sa očakáva popoludní medzi 12.00 h a 18.00 h, keď by búrky mali kulminovať.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia