Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
TASR
13. júna 2023, 9:00
Čas čítania 0:41

Ukrajinec utiekol pred vojnou, teraz na stieracom žrebe vyhral jackpot 500-tisíc eur. Žreb si kúpil za smiešnu čiastku na pumpe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zo žrebu, ktorý si kúpil za 5 eur, nakoniec získal jackpot vo výške 500-tisíc eur.

Mladík z Ukrajiny, ktorý utiekol po vypuknutí vojny zo svojej vlasti do Belgicka, vyhral v stieracej lotérii 500-tisíc. V pondelok to oznámila Belgická štátna lotéria.

Podľa hovorkyne belgickej lotérie Joke Vermoereovej sú pocity mladého Ukrajinca zmiešané, keďže sa teší z výhry, no mysľou je na Ukrajine.

„Je náročné byť šťastný popri tom všetkom, čo sa deje v jeho vlasti,“ povedala hovorkyňa. Ukrajincovi sa podarilo vyhrať so stieracím žrebom, ktorý si ešte v máji za päť eur kúpil na čerpacej stanici.

V Bruseli žije už rok 

Belgická štátna lotéria nezverejňuje bližšie informácie o výhercoch, uviedla však, že Ukrajinec má od 18 do 24 rokov a už rok žije v Bruseli. Podobne ako ostatní výhercovia, ktorí vyhrajú viac ako 100-tisíc eur, bol i mladý Ukrajinec pozvaný do centrály Belgickej štátnej lotérie v Bruseli, aby si tam vyzdvihol výhru.

Agentúra AFP uvádza, že Ukrajinec plánuje peniaze z výhry využiť na pomoc svojim spoluobčanom a na obnovu Ukrajiny. Najskôr však chce výhru osláviť s rodinou a priateľmi, ktorí mu pomohli usadiť sa v Bruseli, uviedla lotéria.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Mississippi Lottery, Unsplash/Ibrahim Boran
Domov
Zdieľať
Diskusia