Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. júna 2023 o 10:45
Čas čítania 0:35

Zásadný posun v prípade Holanďanov, ktorí uviazli v košickej bani. Mohli tam zomrieť, polícia už začala mužov vyšetrovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do košickej bane Bankov sa otec a syn vybrali za dobrodružstvom.

Prípad z utorkového večera, keď v bani Bankov pri Košiciach uviazli dvaja muži, polícia rieši ako priestupok. O tejto udalosti informuje Ministerstvo vnútra SR na Facebooku.

„Do priestorov bane, hoci je tam vstup zakázaný, vošli zrejme za dobrodružstvom,“ uvádza s tým, že dvojica si otvorila mrežu a vošla do jednej zo šácht.


Zamestnanci si neskôr všimli, že je vchod otvorený. „Netušili, že sú nejakí ľudia vnútri, a vchod pre bezpečnosť zatarasili zeminou,“ dodáva rezort.

Mužov zachránila SMS

Neskôr muži poslali SMS so žiadosťou o pomoc. Záchranným zložkám sa ich podarilo vyslobodiť približne po dvoch hodinách. „Šťastím bolo, že muži mali pri sebe mobilný telefón a aj napriek slabému signálu sa im podarilo zaslať SMS so žiadosťou o pomoc,“ dodala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, podľa ktorej v bani uviazli otec a syn holandskej národnosti.


Rezort žiada verejnosť, aby bola opatrná a s vidinou dobrodružstva neriskovala svoje zdravie či život.

bana, kosice
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR
Domov
Zdieľať
Diskusia