Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023 o 8:01
Čas čítania 0:47

MAPA: Na Slovensko prichádzajú tropické teploty, SHMÚ už vydáva výstrahy pre konkrétne okresy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zatiaľ čo v pondelok budeme na Slovensku zažívať príjemné letné teploty, v utorok nás vo viacerých okresoch potrápia horúčavy vo výške 33 °C.

Výkyvy v teplotách na našom území budú Slovákom komplikovať životy aj naďalej. Zatiaľ čo v pondelok 19. júna môžeme očakávať príjemných 23 °C až 28 °C, v utorok 20. júna musíme vo vybraných regiónoch rátať s teplotami až 33 °C, informuje SHMÚ

Meteorológovia na našom území v pondelok 19. júna očakávajú príjemné letné počasie. Najvyššia denná teplota sa má vyšplhať na 28 °C, na západe a juhu Banskobystrického kraja ojedinele 32 °C. Sprevádzať ich bude slabý vietor a na väčšine územia bude jasno až polooblačno.

V utorok výrazne vzrastú teploty, SHMÚ preto vydal výstrahy

Takéto počasie si však dlho neužijeme. V utorok 20. júna totiž SHMÚ vydal niekoľko výstrah prvého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré budú platiť vo vybraných okresoch západného Slovenska. Konkrétne ido o okresy Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Pezinok, Malacky, Galanta, Senica, Skalica, Trnava, Šaľa, Nové Zámky a Komárno.

Teploty v uvedených oblastiach môžu dosahovať výšku až 33 °C, čo môže pre občanov predstavovať riziko. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ priblížili odborníci.

25. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 3:40 Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor) Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor)

Horúčavy by mali podľa aktuálnych dát pokračovať aj v priebehu týždňa, pričom by výstrahy v nasledujúcich dňoch mali začať platiť aj v ďalších okresoch, primárne na juhu Slovenska.

Meteorologické výstrahy na utorok 20. júna 2023.
Meteorologické výstrahy na utorok 20. júna 2023. Zdroj: shmu.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia